Jdi na obsah Jdi na menu
 


... polský premiér podepsal globální výzvu k zastavení 5G sítí ...

6. 4. 2020

Svým rozhodně bezprecedentním a průlomovým počínáním polský premiér, Mateusz Morawiecki, osobně podpořil Mezinárodní výzvu k zastavení spuštění 5G elektromagnetických mikrovlnných telekomunikačních přenosů.

5G, nové milimetrové pásmo frekvenčního rozpětí, celosvětově zaváděné telekomunikačním průmyslem, označilo přes 2000 vědců a 1400 lékařů z celého světa za přímou hrozbu pro lidské zdraví a také pro život zvířat, hmyzu a rostlin.

Neexistují žádné studie o bezpečnosti 5G záření

Pro zajištění bezpečnosti živých organismů nebyly provedeny žádné bezpečnostní testy, a to navzdory skutečnosti, že 5G funguje na 10 až 100krát vyšších frekvencích než věžové vysílače současných 3G a 4G mobilních telefonů.

Spuštění 5G sítě bude znamenat umístění milionů přenosových krabic v městských oblastech ve vzdálenostech ne větších než 10 až 12 domů od sebe.

Vědci dokázali, že občany žijící v městských oblastech to vystaví palbě elektromagnetického znečištění, kterému se nelze vyhnout.

Zpráva z roku 2017 od více než 230 vědců a lékařů ze 41 zemí vyjadřuje vážné obavy z neustále narůstajícího vystavení elektromagnetickým frekvencím (EMF).

Uvádějí, že už před uvedením 5G „četné nedávné vědecké studie prokázaly, že EMF ovlivňují živé organismy na úrovních daleko překračujících většinu národních a mezinárodních norem“.

Co může 5G záření způsobit na lidském zdraví

K účinkům 5G záření na náš organismus patří hlavně:

– riziko rakoviny

– buněčný stres

– nárůst počtu škodlivých volných radikálů

– genetické poškození

– strukturální a funkční změny lidského reprodukčního systému

– poruchy učení a paměti

– neurologické poruchy

– negativní dopady na celkové lidské zdraví

Poškození se netýká jen lidí, ale hromadí se důkazy o zhoubných vlivech na rostliny a zvířata.

Polská veřejnost je v experimentu s 5G využívána jako pokusné morče, aby se otestovala účinnost technologie. Do pokusu jsou zapojeny následující města: Varšava, Lodž a Gliwice.

Stejný postup probíhá v celé Evropě, Severní Americe a mnoha dalších zemích.

Největší světová studie „Národního toxikologického programu“ (NTP) zjistila výrazný nárůst výskytu rakoviny srdce a mozku u zvířat vystavených EMF nižším, než uvádějí směrnice Mezinárodní komise pro ochranu před neionizujícím zářením (ICNIRP), kterými se řídí většina zemí.

Závěr

Podepsáním Globální výzvy na zákaz 5G na Zemi a ve vesmíru vykonal polský premiér velmi zodpovědný krok.

Otevřel tak cestu lídrům z jiných zemí, aby mohli udělat totéž a chránit tak své občany před potenciálně velmi nebezpečnou a neodzkoušenou technologií s bezprecedentními vlivy na zdraví a bezpečnost.